Kan afhentes |Kun 1-2 hverdages levering |Gratis fragt i nærområdet

blandt Europas største vinproducerende nationer

 

Kvalitetsvin fra Rumænien? Ja det mener vi godt, at vi kan sige JA til, hos Egebjergvin.dk. Der er noget lidt vildt over de rumænske vine. Noget råt og intuitivt og upoleret, men det er meget få producenter, som er dygtige nok til at få det udtryk frem i vinene. Vi har funden en af dem hos Crama Oprisor. Vores udvalg af Rumænsk vin byder både på rødvin, hvidvin og Rosévin.

 

Rumænien har produceret vine i mange år og har traditioner for vindyrkning, men desværre blev de fleste vinmarker misligholdt i perioden fra 2. verdenskrig og frem til murens fald.. I dag er, Rumænien en meget stor spiller inden for vinproduktion i Europa. Tidligere var landet primært kendt for sødlig hvidvin, men nu produceres der også rødvin med stor succes, hvilket har bragt Rumænien op blandt Europas største vinproducerende nationer

 

Nationaldruen Fetească Neagră:

Hvis man oversætter navnet direkte til dansk, betryder det "sort pige". Druesortens oprindelige territoruim, var det gamle fyrstedømme Moldavien. Den dyrkes nu i de fleste områder i de rumænske regioner.

Fereasca Neagraen anses for at fremstille nogle af de bedste røde rumænske vine, der udviser krydret, røgfyldte frugtkarakterer og god tanninstruktur. Feteasca Neagra-vine kan ældes, hvis de håndteres korrekt på vingårdene.

 

Lokale hvidvinsdruer:

Fetească findes også som hvidvin søsterdruen hedder regala og den kan man lave friske hvidvine med fine citrusnoter af. en anden hvidvinsdrue, som man ikke kan komme uden om, er den muscat-lignende, stærkt aromatiske tamaioasa romanesca, som ofte er en smule halvtør, men fås også i halvsøde versioner. Derudover dyrkes der masser af chardonnay og  sauvignon blanc. Endelig er det værd at være opmærksom på, at rumænerne ikke har nogen stærk kultur for at skelne mellem, hvad de kalder ”riesling italiano” eller ”riesling italico”, der også kaldes welschriesling, og den klassiske riesling, som vi kender fra blandt andre Tyskland og Frankrig. Men en rumænsk ”riesling” kan altså både være den ene og den anden eller en blanding af de to sorter.

 

Andre sorter:

Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Rhin Riesling, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Shiraz, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Neagra.